Nyhed

Organisationer deler erfaring med anbefalingerne for god ledelse

Anbefalinger for god ledelse i den frivillige sociale sektor har efterhånden et års tid på bagen. Frivilligrådet har derfor fået produceret tre videoer, hvor frivillige organisationer deler deres erfaringer med at bruge anbefalingerne i deres arbejde. Videoerne bliver offentliggjort drypvis frem mod rådets konference om god ledelse d. 17. marts

Hvordan kommer man i gang med at bruge anbefalingerne for god ledelse i den frivillige sociale sektor i sin organisation? Hvad kan nogle af udfordringerne være? Hvilken værdi skaber de?

Det er nogle af de spørgsmål, der besvares i tre nye videoer, som Frivilligrådet har fået produceret i forbindelse med, at det nu er ét år siden anbefalingerne blev lanceret. Formålet med videoerne er at dele viden og erfaringer fra organisationers arbejde med anbefalingerne – og inspirere flere til at anvende dem i deres arbejde. Det forklarer Frivilligrådets formand, Anna Bjerre:

”Det har været fantastisk at se, hvor godt anbefalingerne er blevet modtaget i det forgangne år. Rigtig mange organisationer er begyndt at bruge dem i deres arbejde – og kan se, at det styrker ledelses- og bestyrelsesarbejdet. Jeg håber selvfølgelig meget, at endnu flere organisationer vil tage anbefalingerne i brug, for for eksempel at klargøre rollefordelingen mellem bestyrelse og ansat ledelse - og styrke transparensen om det frivillige arbejde, der udføres,” siger Anna Bjerre.

I de tre videoer møder vi organisationer, hvor man på forskellig vis har taget anbefalingerne ind i maskinrummet – og brugt dem som pejlemærker for arbejdet med ledelse.

”Noget af det der er interessant og vigtigt ved disse videoer er, at organisationerne, der medvirker, har forskellige måder at anvende anbefalingerne på. Det ser jeg som en af de store styrker ved anbefalingerne – at de kan tilpasses til de lokale forhold i den givne organisation. Jeg vil gerne sende en stor tak til de deltagende organisationer for at dele deres erfaringer og give gode råd til andre, der gerne vil i gang med at bruge anbefalingerne,” siger Anna Bjerre.

De tre videoer bliver offentliggjort drypvist på Frivilligrådets hjemmeside og sociale medier fra d. 23. februar og frem. De markerer dermed optakten til rådets konference ”Hvordan styrker vi god ledelse i den frivillige sociale sektor?”, der finder sted d. 17. marts i DGI-byen i København.

Se alle videoerne her 

Læs mere om konferencen her