Nyhed

Ny næstformand valgt enstemmigt

Frivilligrådet er i dag blevet enige om at udpege rådsmedlem Jens Maibom Pedersen som ny næstformand. Han tager over for Anna Bjerre, der er ny formand.

Jens Maibom Pedersen profil billede

Efter et veloverstået Årsmøde har medlemmerne af Frivilligrådet her til eftermiddag udpeget rådsmedlem Jens Maibom Pedersen som ny næstformand. 

Jens Maibom Pedersen, der til dagligt er forstander på Diakonhøjskolen og formand for KFUM's Sociale Arbejde, vil påbegynde opgaverne som næstformand samtidig med, at Anna Bjerre, tager over som formand for Frivilligrådet. 

”Jeg er meget glad over den tillid de øvrige rådsmedlemmer har vist mig, og jeg ser frem til at tage hul på et tæt og givende samarbejde med Anna om særligt civilsamfundsstrategien, en stabil finansiering af sektoren samt det videre forløb med Anbefalinger for god ledelse i den frivillige sociale sektor,” fortæller Jens Maibom Pedersen. 

Også den nye formand ser frem til samarbejdet og til at trække på de mange erfaringer med frivilligt socialt arbejde, som Jens Maibom Pedersen bringer med sig. 

”Jens er en mand, som favner enormt bredt, og som arbejder for at inkludere alle omkring sig. Sammen med han erfaringer både fra KFUM’s Sociale Arbejde og sine bidrag til arbejdet omkring Good Governance-projektet, er jeg ikke i tvivl om, at vi vil supplere hinanden godt de kommende otte måneder,” lyder vurderingen fra Anne Bjerre, formand for Frivilligrådet.

Det er den 1. april 2021, at Frivilligrådet og resten af civilsamfundet officielt kan den nye formand, Anna Bjerre, og den nye næstformand, Jens Maibom Pedersen velkommen. 

Læs om Frivilligrådets nye formand Anna Bjerre 

Fakta:

  • Frivilligrådet er et uafhængigt råd under Socialministeriet, som for en 4-årig periode sætter deres retning for det frivillige sociale landskab
  • De 12 medlemmer har enten været på valg eller er udpeget af forskellige aktører med tilknytning til civilsamfundet, mens formanden udpeges af socialministeren.
  • Den nuværende rådsperiode løber fra 2018-2021
  • Mads Roke Clausen har været formand fra 2018 og frem til marts 2021
  • Anna Bjerre tager over som formand og Jens Maibom Pedersen som næstformand den 1. april 2021, og de vil varetage opgaven de kommende otte måneder frem til sammensætningen af det nye råd i slutningen af 2021