Nyhed

Netværksmøder lærer os at finde mod i andres erfaringer

Det handler både om at lære andre lokale frivilligrådsmedlemmer at kende, men det handler i høj grad om at bruge deres erfaringer i forhold til at give sig i kast med egne ideer. 


Frivilligrådets nye formand Anna Bjerre runder sin præsentation af med at opfordre til at finde sit mod frem og give sig i kaste med de ideer, man går rundt med. Sådan blev hendes frivillige sociale organisation GirlTalk nemlig udklækket. Sådan viste det sig, at ideer og mod var de afgørende komponenter – lige der ved et spisebord. 

”Og selvom mange råd går med en oplevelse af, der er stor forskel fra kommune til kommune, så viser det sig gerne, at der er mange ensartet sammenfald. Det er en række af de samme udfordringer, de står over for, og nogen af de forsøgte løsningsmodeller og erfaringer herfra kan måske bruges til at lave nogle småjusteringer på et andet råds model,” forklarer projektleder i Frivilligrådet, Ninna Henriksen.

  

Fra ide til handling

Temaet for Frivilligrådets seneste netværksmøde var netop en samtale om, hvordan en ide kan blive til virkelighed ved hjælp af andres refleksioner og erfaringer. Med andre ord skulle de fremmødte frivillige ildsjæle sparre med hinanden om, hvordan rådene hver især og sammen kan arbejde med at konkretisere samt omsætte til reel handling for at nå et mål.

”Vi har med corona og vores spørgeskemaundersøgelse erfaret, at der jo er masser af gode og innovative ideer derude. Mange af dem er omsat, men mange af dem er også strandet et sted, fordi det er svært at finde den gode praksis for at realisere dem. Derfor tænkte vi, at erfaringsudveksling om netop at skabe handling var en oplagt samtale – særligt i forbindelse med denne genåbning,” fortæller projektleder i Frivilligrådet, Ninna Henriksen. 

Ved aftenens netværksmøde blev særligt to pointer fremhævet som nogle af de vigtigste at være opmærksomme på, hvis lokale frivilligråd og lokale frivillige sociale organisationer skal opnå succes med nye ideer: 

  1. Tæt dialog mellem frivilligråd og frivillige organisationer er afgørende for lokalt samarbejde og sparring 
    • En fælles platform for kommunikation på tværs af organisationer kunne være en løsning 
    • En dialog-tovholder fra frivilligrådet ud til de frivillige organisationer kunne være en anden løsning 
  2. Bedre markedsføring af de lokale frivilligråd kunne give mere indflydelse lokalt 
    • Flere netværksmøder kan være grobund for flere ideudvekslinger til at skabe synlighed om den lokale indsats 

”Jeg er sikker på, de fleste går herfra med en oplevelse af, at der er nogle specifikke erfaringer at gøre brug af i eget frivilligråd, samt at der nu er en mulighed for at ringe til nogen og sparre med dem om processen. Og det er jo målet med vores netværksmøder – at skabe et rum, hvor man kan spille sammen frem for hver for sig rundt om i de forskellige kommuner og lokalsamfund,” konkluderer Ninna Henriksen. 

Det seneste netværksmøde blev afholdt den 4. maj 2021 og foregik, ligesom det forrige, digitalt. Det næste netværksmøde vil finde sted i august i år – nærmere information vil blive sendt i løbet af sommeren.