Nyhed

Mads Roke Clausen ny direktør i LOS

LOS – Landsorganisationen for sociale tilbud får Frivilligrådets formand, Mads Roke Clausen, som ny direktør i foråret 2021


Mads Roke Clausen sætter sig pr. 1 maj 2021 i direktørstolen hos LOS – Landsorganisationen for sociale tilbud, hvor han sammen med sekretariatet skal arbejde for at styrke ikke-offentlige sociale tilbuds driftsvilkår og muligheder. 

”Jeg glæder mig utroligt meget til at tage del i arbejdet med at understøtte, at der også er fagligt kvalificerede, sunde og engagerede ikke-offentlige tilbud til udsatte børn, unge og voksen,” lyder det fra Mad Roke Clausen.

Læs nyheden om Mads Roke Clausens nye stilling på Altinget

I anledningen af Mads Roke Clausens ansættelse som direktør i LOS, fratræder han samtidig sin stilling som formand for Frivilligrådet i løbet af foråret 2021. 

”Det er meget vemodigt at skulle stoppe som formand for Frivilligrådet, eftersom jeg i min tid har været med til at ændre på nogle af de tunge og besværlige rammer, som er altafgørende for, at frivilligheden kan blomstre i Danmark. Jeg er derfor også særligt stolt af, at jeg har haft mulighed for at stå i spidsen for arbejdet med civilsamfundsstrategien, hvor sektoren selv er udpeget til at tage del i arbejdet med at definere, hvordan sektoren bedst finansieres og drives i fremtiden,” fortæller Mads Roke Clausen og fortsætter: 

”Jeg har været med til at skabe politisk fokus på vigtigheden af, at vi har stærke, lokale frivillige kræfter, hvilket vi for alvor fik øjnene op for under corona-nedlukningerne. Jeg har også været en del af processen omkring at udforme Anbefalinger for god ledelse i den frivillige sociale sektor, hvilket har været en spændende opgave og et stort ansvar. Anbefalingerne er netop lanceret, og nu skal ud at leve i den frivillige sociale sektor – det glæder jeg mig til at følge, om end det bliver lidt mere på sidelinjen.” 

Frivilligrådet takker Mads Roke Clausen for et godt stykke arbejde samt en yderst engageret indsats i sin tid som formand og ønsker samtidig alt det bedste fremover i den nye stilling. Social- og ældreminister Astrid Krag vil i løbet af foråret udpege, hvem der skal efterfølge Mads Roke Clausen som formand for Frivilligrådet.