Sæt frivillighed på dagsordenen

Frivilligrådets guide til lokal interessevaretagelse for lokale frivilligråd består af en række konkrete eksempler og værktøjer til at sætte frivillighed på dagsordenen i kommunalvalget og den nye valgperiode.

Det er glædeligt, at kommunerne i større og større grad ser vigtigheden i samarbejdet med civilsamfundet. De kan se, at frivillige gør en forskel for sårbare mennesker, og mange kommuner anerkender det store engagement. Men det skal følges op med handling.

Kommunerne definerer i stor grad de vilkår og rammer, som lokale frivillige arbejder indenfor. Det gælder alt fra lokaler til bevillinger til rammer for de lokale frivilligråd. Derfor er kommunerne vigtige for det frivillige arbejde.

Derfor har Frivilligrådet i samarbejde med Maria Steno, kommunikationskonsulent og medforfatter til ”Lokal Lobbyisme”, udarbejdet en guide til lokal interessevaretagelse for lokale frivilligråd,. 

Guiden indeholder en række konkrete eksempler og værktøjer for frivillighed og lokale frivilligråd. De vigtigste pointer handler om:

SÆT DAGSORDENEN
Som lokale frivilligråd har I muligheden for at rådgive kommunerne om, hvordan det frivillige arbejde kan styrkes lokalt. I kan fortælle, hvad de vigtigste udfordringer er i jeres kommune, og hvordan I mener, det kan løses i samarbejde med de frivillige
START DIALOGEN
Samtale fremmer forståelsen - det gælder også i samarbejdet mellem kommunerne og de frivillige. Det er en god ide at bruge kommunalvalget til at starte eller udbygge kontakten til de vigtigste politikere, så de kender det lokale frivilligråd og ved, hvad I står for.
SKAB SYNLIGHED
Det frivillige arbejde har stor betydning for mange borgeres liv – det skal vi sikre, at kommunen og politikerne ved og kan mærke.

Hele guiden kan downloades her 

Kontakt

Medarbejder Gitte Landors

Gitte Landors

Fuldmægtig

gla@frivilligraadet.dk