Nyhed

Så er opstartspakkerne til lokale frivilligråd sendt ud!

Frivilligrådet har udviklet en opstartspakke, som kan hjælpe nye og eksisterende lokale frivilligråd, der enten skal godt i gang med arbejdet eller evaluere deres hidtidige arbejde. Pakkerne er nu sendt ud til landets 37 lokale frivilligråd. Frivilligrådets formand håber pakkerne vil gøre gavn i det lokale arbejde.

Der blev pakket pakker til den store guldmedalje i Frivilligrådets sekretariat i Brovst i sidste uge. Den tidligere omtalte opstartspakke til lokale frivilligråd var nemlig blevet klar til udsendelse. Pakkerne er nu sendt med posten, og alle lokale frivilligråd vil i nær fremtid modtage de fysiske pakker med opstartspakkens materialer. Pakkerne er desuden sendt via e-mail til rådenes sekretærer.

Formålet med opstartspakken er at give inspiration og konkrete værktøjer til at kickstarte arbejdet i de lokale frivilligråd. Guiden er tiltænkt både nye og erfarne rådsmedlemmer, der vil skabe et fælles afsæt for det videre arbejde. Frivilligrådets formand Anna Bjerre håber, at opstartspakkerne vil gøre gavn i det lokale arbejde:

”Opstartspakkens indhold er blandt andet baseret på input fra flere lokale frivilligrådsformænd og sekretærer. Og det er derfor min forhåbning, at indholdet rammer plet i forhold til at hjælpe nye lokale frivilligråd godt i gang med arbejdet. Pakkens indhold er sat sammen, så det også kan hjælpe eksisterende råd, hvor jeg håber, det også vil gøre nytte,” siger Anna Bjerre.

Guide til en god start i dit lokale frivilligråd

Opstartspakkens hovedindhold er en nyudviklet publikation med titlen ”Guide til en god start i dit lokale frivilligråd”. Til guiden hører en række øvelser og videoer, som alle kan findes på Frivilligrådets hjemmeside. Her kan guiden også downloades som PDF-fil.

Øvelserne og videoerne fokuserer på forskellige aspekter ved arbejdet i lokale frivilligråd. Blandt temaerne kan nævnes rollen som formand, afdækning af rådets kompetencer, kortlægning af samarbejdspartnere og lokale interessevaretagelse.

Har du spørgsmål, kommentarer, ris eller ros til opstartspakken, så skriv gerne til projektleder Ninna Henriksen.

FAKTABOKS: Hvad indeholder opstartspakken?
  • Guide til en god start i dit lokale frivilligråd
  • 1-sides flyer med information om Frivilligrådet
  • 2-sides flyer med information om Frivilligrådets tilbud til lokale frivilligråd..