Nyhed

Hvad betyder det for dig: Ny lovgivning lemper reglerne for lotterier i frivillige organisationer

Folketingets partier har indgået en aftale, der gør det lettere og mere enkelt for en frivillig organisation at afholde fx bingoarrangement eller lotteri, når man samler ind til foreningen selv eller til et velgørende formål.

Aftalen beskrives af skatteminister Jeppe Bruus som en hjælpende hånd til de mange frivillige foreninger rundt om i Danmark og betyder, at reglerne bliver enklere og afgifter på gevinster fjernes.

I praksis betyder det, at almennyttige lotterier fritaget for betaling af gevinstafgift, så man ikke længere skal holde styr på præmiernes værdi og afregning af afgift. Derved vil den afgift, man i dag betaler til statskassen i stedet gå til de gode formål, man samler ind til.

Derudover vil der ikke længere være en opdeling mellem offentlige lotterier og lotterier i foreninger, så der fremover kun er ét regelsæt, som gælder alle. Alle krav og gebyrer afhænger af, hvor meget det enkelte lotteri sælger på årlig basis, og derfor forventer man, at små foreninger kommer til at opleve ingen eller næsten ingen administrative opgaver.

Du kan læse aftalen om Almennyttige lotterier og styrket kontrol her: https://www.spillemyndigheden.dk/uploads/2022-02/Aftale%20om%20nye%20rammer%20for%20Almennyttige%20lotterier%20og%20styrket%20kontrol%20220222.pdf

Du kan læse pressemeddelelsen fra Spillemyndigheden her: https://www.spillemyndigheden.dk/nyheder/ny-politisk-aftale-om-almennyttige-lotterier-og-matchfixing