Nyhed

Endnu et kampvalg til Rebild frivilligråd

Det lokale frivilligråd i Rebild oplever igen i år stor tilslutning. Senest blev der ved årsmødet i marts afholdt endnu et kampvalg. Vi har taget en snak med rådets formand om, hvordan de støtter de lokale foreningers arbejde og skaber synlighed om rådet.

Godt 140 borgere var mødt op, da Rebild Frivilligråd i marts holdt årsmøde. Traditionen tro var der ved årsmødet valg til det lokale frivilligråd, som endte i kampvalg blandt kandidaterne. Den store opbakning til at komme med i Rebilds frivilligråd er gennemgående fra år til år, forklarer formanden for det lokale frivilligråd, Hans Rønnau:

– Vi er utroligt glade for, at der igen er så stor interesse for frivilligrådet og det frivillige sociale arbejde i kommunen. Vi gør i rådet et stort benarbejde for at finde yngre interesserede og skabe opmærksomhed om rådets arbejde. For eksempel ved at være bevidste om, at vi i rådet taler det samme sprog på tværs af alder og kompetencer.

Hans Rønnau oplever en stor interesse fra yngre kandidater for at arbejde med den politiske del af frivilligområdet Han fremhæver derudover et lokalt projekt, som i år især har skabt stor interesse for det frivillige arbejde i lokalsamfundet.

– Frivillige foreninger har dannet en projektgruppe med henblik på at skabe et aktivitetshus i en nedlagt skole, som kommunen har sat til salg. Der er mange muligheder for at skabe et aktivitetshus for frivillige foreninger og andre aktører i kommunen. Som frivilligråd har vi i samarbejde med frivilligcentret ydet praktisk støtte og en varm hånd i ryggen til projektgruppen, fortæller han og fortsætter:

– Det har givet os et godt samarbejde og mulighed for at blive peget i retning af potentielle kandidater, en god mulighed for både at sprede kendskabet til vores arbejde i rådet samt tale med de frivillige sociale foreninger rundt i kommunen om de problemstillinger, de sidder med.

Hjælp til FN’s 17 verdensmål
I Rebilds lokale frivilligråd oplever de ofte en efterspørgsel fra de frivillige sociale foreninger på hjælp til ansøgninger af midler fra kommunen og fonde. For eksempel har flere foreninger haft udfordringer med at tænke FN’s verdensmål ind i deres arbejde, hvilket opleves som et krav fra flere af de puljer, foreningerne kan søge.

– Vi oplever desværre, at organisationerne ikke ved, hvordan de skal leve op til de krav, der er fra nogle fonde om at arbejde med FN’s 17 verdensmål. Men mange af foreningerne arbejder faktisk allerede med målene, men bare uden de er bevidste om det. Derfor er vi blandt andet i gang med at lave en pjece og har tidligere holdt oplæg om, hvordan man som foreninger beskriver sit arbejde ud fra FN’s 17 verdensmål, lyder det afslutningsvis fra Hans Rønnau.

 

Sker der noget i jeres lokale frivilligråd, I vil dele?

Så kontakt os på kommunikation@frivilligraad.dk eller 3336 7328.

Kontakt

Billede af Jan Linnemann

Jan Kjærsgaard Linnemann (på barsel til 24.6)

Kommunikationsmedarbejder

jlm@dch.dk