Nyhed

I Aalborg har de knækket koden til at få unge med i det lokale frivilligråd

Aalborg Frivilligråd er lykkedes med at få flere unge med i bestyrelsen. Synlighed om arbejdet og interesse for det politiske vægter højt, vurderer næstformand i rådet.

Thi Merite Le er 27 år gammel, arbejder på Aalborg Universitet og er valgt til næstformand i Aalborg Frivilligråd. Hun er blot en af flere unge, som har engageret sig i rådet over de sidste år, hvor over 40 procent af bestyrelsen består af unge. Det er sket, efter man i rådets tidligere bestyrelse satte aktivt ind for at rekruttere flere unge mennesker.

– Det er en stor styrke for Frivilligrådet, at vi har repræsentation i aldre. Vi yngre har nok en større interesse for det politiske og interessevaretagelse, hvor de ældre kommer med stor viden og erfaring fra frivillige sociale foreninger, som er en stor styrke for vores samlede arbejde, fortæller næstformand i rådet, Thi Merite Le.

 Personligt kendte hun ikke til Aalborg Frivilligråd, før den tidligere bestyrelse valgte at henvende sig direkte til de unge, på trods af at hun har en baggrund som frivillig i en social forening.

– Jeg så et opslag på Facebook, hvor den tidligere bestyrelse annoncerede, at de søgte nye bestyrelsesmedlemmer, og jeg tror i høj grad, at det er nøglen til at få flere unge med i rådet: at henvende sig på de rette kanaler og få skabt synlighed om frivilligrådets arbejde. Derfor har vi også nedsat et kommunikationsudvalg i rådet og arbejder i høj grad med at fortælle om vores arbejde.

Det er ikke kun i arbejdet med strategisk kommunikation, at Frivilligrådet har nedsat et udvalg. Det er en arbejdsform, de har inddraget i alle deres projekter, som blandt andet giver mulighed for at bestyrelsesmedlemmerne i højere grad kan arbejde med deres interesseområder i rådsarbejdet.

– I vores frivilligråd har vi forsøgt os med udvalg, som har afsæt i de projekter, vi arbejder med. Vi forsøger os med at nedsætte udvalg, som har afsæt i de projekter, vi arbejder med. Blandt andet Politiker i praktik, hvor en lokalpolitiker kommer i praktik hos en frivillig, social forening, lyder det fra Thi Merite Le, som uddyber den praktiske erfaring, hun får med fra arbejdet i rådet:

– For mig giver det god erfaring i politisk arbejde, og heldigvis har vi et godt samarbejde med frivillighedskonsulenten og kommunen, som også tager os med på råd i uddeling af paragraf 18-midler. Det giver os mulighed for at give de frivillige sociale foreninger en stemme og bygge bro mellem de frivillige og politikerne.

Frivilligrådet arbejder også sammen med kommunen om blandt andet om Frivillig Fredag – et arrangement, hvor de frivillige i Aalborg bliver fejret, og hvor Aalborg Kommune uddeler en pris på 5.000 til en frivillig social forening. Frivilligdagen er en årlig tilbagevendende event i kommunen, hvor frivilligrådet står for planlægning af dagen og bliver taget med på råd i kommunen om at finde vinderen af frivilligprisen.

Har du spørgsmål til Aalborg Frivilligråds arbejde med at rekruttere unge mennesker, så kontakt Thi Merite le på merite_nguyen@msn.com.

Kontakt

Billede af Jan Linnemann

Jan Kjærsgaard Linnemann (på barsel til 24.6)

Kommunikationsmedarbejder

jlm@dch.dk