Værn om foreningerne

Vi skal værne om de små foreninger

- Hvis Danmark skal bevare et rigt foreningsliv, er det vigtigt ikke at kvæle de frivillige i bureaukrati og konkurrence, siger Frivilligrådets formand, Mads Roke Clausen i Kristeligt Dagblad og efterlyser en mere tillidsbaseret støtte til de små foreninger.

Herudover fremhæver han den frivillige sektors evne til nyskabelse på det sociale område. De frivillige, sociale foreninger kan tilbyde en hjælp, som for eksempel ensomme eller efterladte efter selvmord ikke kan få andre steder.

- Den offentlige sektor er fantastisk, fordi den kan levere blandt andet sundhedsydelser og uddannelse i stor skala. Der er mange dygtige medarbejdere, men det offentlige er også sandet til i regler og procedurer. Mange mennesker har ikke kun ét problem, men mange problemer som for eksempel ledighed, misbrug eller problemer med deres børn. I forhold til at løse problemer på tværs er det offentliges indsats mindre imponerende. Det kan den frivillige sektor i langt højere grad, siger Mads Roke Clausen.

Læs mere i Kristeligt Dagblad (kræver abonnement)

Kaspar