Ny strategi: Styrket deltagelse for mennesker med handicap

Mandag, maj 23, 2016

En ny strategi sætter fokus på, hvordan mennesker med handicap i højere grad kan få mulighed for at deltage i civilsamfundet, herunder i frivillige foreninger. Målet er et mere inkluderende samfund, hvor mennesker med handicap deltager i civilsamfundets mange aktiviteter på lige fod med resten af befolkningen.


Tænketanken Nye Alliancer (2015-2016) består af en bred kreds af handicaporganisationer og frivillige foreninger med Danske Handicaporganisationer (DH) og Frivilligrådet i spidsen. Organisationerne er gået sammen for at udforme strategien og bidrage til at styrke inklusion og medborgerskab for mennesker med handicap i civilsamfundet.


Udgangspunktet for arbejdet i Tænketanken er, at Danmark er forpligtet af FN’s handicapkonvention – også i civilsamfundet (FN, 2006). Konventionen siger blandt andet, at vi skal sikre, at personer med handicap har mulighed for at deltage i det politiske og offentlige liv på lige fod med andre. Foreningslivet bør indgå naturligt i arbejdet med at leve op til konventionen – som samarbejdspartner med det offentlige og som modtager af offentlige investeringer og støtte.


Læs strategien "Strategi for nye alliancer"


Læs den letlæselige pixi-udgave af strategien


Læs Tænketankens debatoplæg "Kan man spille håndbold uden arme?"


Læs pressemeddelelsen "Nye alliancer skal styrke inklusion og medborgerskab i civilsamfundet for mennesker med handicap"Film om Tænketanken Nye Alliancer og gode eksempler

Tænketanken Nye Alliancer har fået lavet nogle film, hvor man kan se mere om Tænketanken Nye Alliancer og gode eksempler på, hvor mennesker med handicap deltager i frivillige sammenhænge.


Film om Tænketanken
I denne film introduceres Tænketanken og dens arbejde med strategien Nye Alliancer.
Se filmen


Film med Andreas og Line fra Headspace
I filmen fortæller Andreas om, hvordan det er at være frivillig i Headspace, og Line fortæller, hvordan det er at være leder for frivillige med handicap i Headspace.
Se filmen


Film med Sami fra Biografen i Odder
I filmen fortæller Sami om sine oplevelser og erfaringer som frivillig i biografen i Odder.
Se filmen


Film med Gunver fra AC Horsens
I filmen fortæller Gunver hvordan hun hjælper mennesker med udviklingshæmning med at blive frivillige. Jan taler om at være frivillig i fodboldklubben AC Horsens.
Se filmen


Film med Max og Annette fra Roskilde Festival
I filmen fortæller Max om at være frivillig ved Roskilde Festival. Annette fortæller, hvordan det er at organisere frivilligt arbejde, også når der er frivillige med handicap.
Se filmen


Film med Jesper og Mogens fra Roskilde Festival
I filmen fortæller Jesper om, hvordan det er at være frivillig ved Roskilde Festival, og Mogens fortæller, hvordan det er at være leder for frivillige med handicap hos Roskilde Festival.
Se filmen