Loop - et spil til samskabelse

Onsdag, december 3, 2014

At lave helt konkret samskabelse i praksis er nu blevet en hel del lettere, efter Frivilligrådet torsdag præsenterede spillet LOOP. Baseret på seks grundlæggende principper for samskabelse, giver LOOP deltagerne en konkret, lettilgængelig og enkel måde at facilitere en samskabelsesproces. Spillet er både udgivet fysisk i et mindre oplag og kan downloades her på siden som print-selv-pdf.

Hvordan laver man samskabelse i praksis? Man spiller da LOOP!

Torsdag d. 27. november lancerede Frivilligrådet det nye samskabelsesspil LOOP. På Cafe Mandela, Vesterbro, spillede 34 engagerede deltagere fra bl.a. den frivillige verden, kommuner, boligorganisationer og styrelser om velfærdsudvikling gennem samskabelse. De 34 deltagere fik hver et spil med hjem og vil i løbet af de næste uger og måneder bruge spillet til at facilitere samarbejde og samskabelse i deres organisationer og netværk.

Spillet er et bud på, hvordan man kan arbejde med samskabelse i praksis, og spillet vil blive tilpasset og videreudviklet af de mennesker, der bruger det i forbindelse med opbygningen af konkrete projekter og initiativer.

Spillet kan bruges af alle, der gerne vil samarbejde på tværs af områder og sektorer og som ønsker at lægge vægt på processen og på at udnytte ressourcer og viden optimalt. Specielt samarbejdet mellem frivillige og kommuner har været i fokus under udviklingen, men lanceringen torsdag viste, at værktøjet også kan bruges mange andre steder - både internt og eksternt.

Frivilligrådet tager spillet med til Velfærdens Innovationsdag d. 22. januar 2015, og præsenterer her både spillet og nogle af de spillere, der har brugt spillet i deres projekter og organisationer. Også her vil det være muligt at få et af de fysisk optrykte spil og prøve kræfter med nogle af elementerne i spillet.

Allerede nu kan spillet downloades her.