Cases om samskabelse

Der findes allerede eksempler på samarbejdsparter, der er mødtes i en samskabelsesproces. Her kan du læse nogen af dem. Listen af cases vil blive udvidet over de næste måneder.

 

Nogle gange kræver det kun et lille skub

Læs om den velfungerende samskabelsesproces mellem den kommunale institution Tingagergården, Autismeforeningen og Ungdommens Røde Kors


Det hele startede med en mail fra Birgit

I boligområdet Bolbro i Odense er forskellige aktører gået sammen omkring træplantning. Læs her hvordan projektet blev til.


Påskeløkken – et eksempel på samskabelse om den boligsociale indsats

Hvordan kan man forbedre trivsel og tryghed i et socialt belastet boligområde og samtidig gøre det lokale fællesskab stærkere og mere bæredygtigt? Påskeløkkeprojektet har haft stor succes med at skabe en helhedsplan for et udfordret boligområde i Odense kommune, sammen med de lokale beboere, foreninger og institutioner.

 

Samskabelse kan redde liv

I 1-1-2 Akuthjælper rykker frivillige, som er uddannet i førstehjælp, ud i områder, hvor ambulancen har længere transporttid. Pilotprojektet, som nu er en permanent ordning, har fået mange efterfølgere og findes nu i flere regioner bl.a. på Sjælland og i Sønderjylland.

 

Kulturcenter i nedlagt tysk kabelfrabrik

Det er ikke kun i Danmark, man kan finde gode eksempler på samskabelse: I byen Windeck i Tyskland har 3 engagerede borgere i samarbejde med organisationer og kommunen skabt et kulturcenter i en gammel nedlagt kabelfabrik. Her kan gammel som ung realisere deres projekter og udforske deres kreativitet med fx teater, danseaftener og koncerter.  

 

Hyltebjerggård - Fremtidens institution?

I 2010 genåbnede det tidligere omsorgscenter Hyltebjerggård i Vanløse som lokalt kulturcenter. Her er både plads til to handicapinstitutioner, en vuggestue, en børnehave, et kollegium, foreningslokaler, et frivilligcenter og en café. Formålet med at samle alt dette under samme tag er at det bringer samspillet mellem lokalsamfund og institutioner i fokus.

 


Læs også anden inspiration til samskabelse eller buddet fra deltagerne på Frivilligrådets årsmøde 2012 på, hvad der er gode rammer for samskabelse.